Oversikt over slekta vår

Innledning

Her har vi lagt ut en oversikt over slekta vår. Arvid driver litt med slektsforskning, og han har utarbeidet en oversikt som dekker slekta ganske langt tilbake.

Visste du for eksempel at Bestefar Anders Hjelseth var fjerdemenning til dronning Sonja? De har nemlig samme tippoldefar, Halvor Evensen Jøntvedt (1762-1839). Halvor Jøntvedt var gift tre ganger og han hadde 13 barn, så han er nok stamfar for ganske mange i Holla. Vår gren er datteren Ingeborg f. 1789 som var Halvors første barn, mens Sonjas gren starter med Aslaug Kirstine f. 1823. Det er altså 34 år forskjell på disse søstrene, og derfor blir det en del aldersforskjell mellom "samme nivå" i disse slektene.

Vår onkel Halvor (og hans søsken) er dermed femtemenning til Märtha Louise og Haakon Magnus, og Anders (junior) på Hjelseth (og vi andre søskenbarna hans) er sjettemenning til vår fremtidige dronning  Ingrid Alexandra .. men vi får likevel neppe besøk av Märtha, Ari, Håkon Magnus eller Mette-Marit på slektsstevnet vårt.


Oversikt over slekta i tekstformat

Her finner du en oversikt over slekta i vanlig tekstformat. Dette er et hefte på 43 sider.

  • Først finner du en oversikt over alle etterkommere etter Aslaug og Anders. Denne delen er på 4 sider.
     
  • Deretter finner du en relativt omfattende oversikt over forfedre til Aslaug og Anders. Her tar vi utgangspunkt i søskenflokken Ingeborg, Anne Marie, Halvor, Aslaug og Olav som person nr 1. Data før ca 1500 skal vi nok ta med en klype salt, men vi finner for eksempel Harald Hårfagre som 29. tippoldefar. Dermed er vi vel i slekt med de fleste. Denne delen er på 39 sider.

Heftet finner du her i Word-format eller pdf-format. Trykk med venstre musknapp for å lese nå eller høyre musknapp for å laste ned notatet til din egen PC.

NB! Si fra til Arvid (arvid@aakre.com) dersom du finner feil i denne oversikten.

Lykke til!


Stor sirkelformet slektstavle

Litt lenger ned på sida kan du laste ned ei stor sirkelformet slektstavle som viser 9 generasjoner med utgangspunkt i bestemor Aslaug og bestefar Anders på Hjelseth. Denne slektstavla inneholder følgende personer:

 
Generasjon Typisk
 fødselsår
Teoretisk antall personer Vår slektstavle har med %
Aslaug og Anders 1880 2 2 100 %
Foreldre 1850 4 4 100 %
Besteforeldre 1820 8 8 100 %
Oldeforeldre 1790 16 16 100 %
1-Tippoldeforeldre 1760 32 32 100 %
2-Tippoldeforeldre 1730 64 64 100 %
3-Tippoldeforeldre 1700 128 99 77 %
4-Tippoldeforeldre 1670 256 107 42 %

Slektstavla har altså med alle forfedre til og med tipp-tipp-oldeforeldre til Aslaug og Anders. Vi har også med ganske mange av de to neste generasjonene med en "dekning" på 77 og 42%.

I forhold til denne oversikten så må selvfølgelig vi andre plusse på noen tipp-er som utgjør forskjellen mellom vår generasjon og Aslaug/Anders.

Slektstavla finner du her i jpg-format som er et vanlig bildeformat. Men slektstavla er stor (ca 3000 x 3000 punkter som her utgjør ca 1.7 Mb) så det tar en del tid å laste den ned. Trykk på bildet under...

  • ...med venstre musknapp for å se slektstavla i full størrelse på skjermen
  • ...med høyre musknapp for å lagre slektstavla som en bildefil på din egen maskin

 

Dersom du lagrer fila på din egen maskin, så husk å velge "save target as" og ikke "save picture as". Dersom du velger "save picture" så lagrer du bare det lille bildet som du ser til venstre (10 Kb).

Det er altså fila hjelseth.jpg du skal lagre og ikke hjelseth-minibilde.jpg

Husk også at bildet er på 1.7 Mb, det tar litt tid å laste ned denne slektstavla...

Hvis noen ønsker det, så har jeg også slektstavla i andre bildeformater; jpg gir relativt små filer, men utskrifta blir nok finere med en .bmp fil eller noe sånt. Ulempen med en del andre formater er at fila blir så stor at den må sendes på en CD (ca 30 Mb).

Dersom du skal skrive ut slektstavla, bør du helst ha en plotter eller ihvertfall en printer som kan skrive på større ark enn A4. På et A4 ark blir det vanskelig å lese teksten, men du kan eventuelt skrive ut på flere ark og klippe/lime dette sammen.